Simplement, anar fent

Hi ha dies que no puc sortir de casa, perquè les arrels em premen endins de la terra i em requereixen sencera, atenta als plançons de futur, que, de manera una mica racional, una mica desordenada, he anat sembrant pel camí i que ara que m’adono que hi són, sento que he de cuidar-los, regar-los, fer-ne un jardí digne de veure, per no haver de lamentar, més que res, al final, haver dedicat tanta energia, tanta emoció, tan poca raó i alhora tanta preocupació a éssers poc dignes de tant dispendi de vida.

Mentre escric això ara, ells són a dalt, dormint als seus llits petits plens d’infantesa, de joguines, de somnis, de vides possibles, i jo sóc aquí, ben real i pel que sembla impossible, improbable diria, escrivint mentre escolto Pearl Jam i penso que no sóc gens perfecta i per què costa tant.

Els ho he dit tot sopant: que sóc imperfecta, que no en sé gaire, de ser mare, perquè de ser mare, no se n’aprèn. Ni se n’ensenya, tot i que molts volen saber-ne el secret. I ells m’han mirat despreocupats, amb el pa amb tomàquet a la boca, que és el millor que els sé preparar, i m’han dit que igualment ells m’estimaven perquè els havia comprat unes bambes. I que l’entrepà de tonyina en llauna era el seu menjar preferit, i que què passa si no sé fer pastissos, perquè ells ja n’aprendran i me n’ensenyaran. Que a ells els agraden els meus poemes. M’han dit que el meu volcà té quatre fases, i que fins la tercera sóc bona, i a la quarta sóc igualment bona, però aleshores es trenquen els plats. Per això compro la vaixella al Carrefour, els he dit (i bé que faig). I m’han dit que els agrada que sigui la seva mare. I que era molt diferent.

I he begut un altre glop de cervesa i he vist davant meu la seva vida i la meva, totes encara per fer. I llavors no m’ha sabut cap greu no poder sortir, avui, dissabte, de casa, perquè tinc tres vides que rego mentre escric aquestes paraules. No m’ha semblat tan mal pla de dissabte escriure un post al blog, beure un gintònic, llegir dos poemes. Ser com jo sóc i, simplement, anar fent.

Un pensament sobre “Simplement, anar fent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s